„Semmi sem kétségbe ejtőbb, mint a várva várt randi előtti napon megjelenő pattanás. Ennél csak az állandóan jelen lévő pattanások rosszabbak - de jó, ha tudjátok, hogy a helyzet nem reménytelen. Otthon is könnyen elkészíthető arcpakolások segítségével a kamaszok ádáz ellensége máris visszavonulót fúj.”
Olvashatjuk egy közismert oldal cikkében. Ez bennem is nagy szimpátiát keltett és bátor jelentkezőként kipróbáltam a javasoltakat!
Elsőnek a: Gyulladáscsökkentő hagymapakolás –t.
A hagymát szeretem! Megenni, és érdekesen hatott, hogy most az arcomra kell kennem. De előbb nézzük a receptet:
„A vöröshagyma és a fokhagyma erős gyulladáscsökkentő és tisztító hatásáról ismert. Fokhagymát azért ne kenj pakolásként az arcára, az inkább közvetlenül a pattanásra kenve hatásos, ha néhány percig rajta hagyjátok. A vöröshagymát viszont érdemes lereszelni pakoláshoz, már csak azért is, mert a pattanások után maradt hegeket is halványítja. Kénvegyületeket tartalmaz, melyek a túlzott faggyútermelést fogják vissza, így nemcsak a bőr, hanem a haj zsírosodását is csökkentheti. A pattanásokat közvetlenül is bekenhetitek egy félbevágott vöröshagymával, de lereszelve és mézzel összekeverve arcpakolásként nagyon jót tesz a bőrnek. Körülbelül 10 perc után langyos vizes öblítés ajánlott. Fontos megjegyezni, hogy vöröshagyma pakolást nem szabad a szem és az orr közvetlen környékére tenni, mert irritálhatja a nyálkahártyát.”
Jól hangzik, egyszerű és gyors. Ám első lendületemet elsősorban a hagyma lereszelések kori élmények lassították le. Szétcsípte a szememet mire sikerült lereszelnem. Gondoltam a méz majd segít elnyomni a csípősségét mikor az arcomra, kenem. Maga a keverék nem nyújtott túl bíztató látványt. Sőt! De az arcomra kentem és ügyeltem, hogy ne menjen a szemem közelébe. De mind hiába. Patakokba ömlöttek a könnyim és pokoli 10 perc volt.
Azt nem írja a recept, hogy mennyi mézzel kell összekeverni, de javaslom minél többel, hogy az arcomra tudjuk kenni. Első próbálkozásomkor nem maradt rajta az arcomon a keverék. Másodjára már több mézet tettem bele és ettől az állaga is sokkal masszásabb, de még mindig ellenszenves volt.
Viszont a hagyma ereje nem csillapodott. Nagyjából 2nap telt el a pakolás kipróbálása óta, amikor láttam, hogy a pattanások valóban eltűnőben vannak, főleg a hegek.
A fokhagyma mellett tettem végül le a voksom, kissé csípett e az illta sokkal megnyerőbb volt, és nem marta szét szemem.
Kínok kínja, de beválik a vöröshagymás praktika is. Nem kell hatalmas változást várni, de akinek van elég bátorsága és elég könnye, és kitartása, annak bátran tudom ajánlani!
Úgyhogy sok szerencsét kívánok!